Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan ekonomi dergisi Çerçeve’nin Kasım-Aralık sayısı yayınlandı.

Dergimizin bu sayısında kapak konumuzu Türk Mutfak Sanatı Gastronomi ve Turizm olarak işledik. Bu konuda Doğa Çitçi, Ramazan Bingöl, Muhammet Ali Özeken ve alanında uzman birçok isimden görüş alarak, gastronomi ve turizm sektörlerinin potansiyeli, ülke ekonomisine katkısını ve söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren işletmecilere yönelik çeşitli önerileri de sizler için derledik. Rota başlığı altında ise yemekleriyle ünlü şehrimiz Gaziantep’e yer verdik.

Ülkemizin eğitim alanında çok önemli kuruluşlarından biri olan Türkiye Maarif Vakfı’na  MÜSİAD olarak her zaman saygı duyulması ve sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’den Maarif Vakfı’nın çalışmalarını, hedeflerini ve geleceğe dönük planlarını dinledik. Sayın Akgün’e bizlere aktardığı önemli bilgilerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu sayımızda Pilsan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuzcan Çetinalp de röportaj gerçekleştirdik. Çetinalp, şirketin kuruluş hikâyesini ve ihracattaki başarının arkasında yatan sırları, Çerçeve okurları için paylaştı. Tüm bunlarla birlikte her sayımızda olduğu gibi MÜSİAD’ın Türkiye’ye katma değer oluşturma çabalarını ve derneğimizin bu kapsamda gerçekleştirdiği faaliyetleri de gözler önüne serdik.

Ayrıca dergimizin bu sayısında milletimiz için çok önem arz eden ve Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği en önemli askeri operasyonlardan biri olan Barış Pınarı Harekâtı’na da yer verdik. Birlik ve beraberliğimizin en büyük sembolü Türk Silahlı Kuvvetleri, sahada ciddi bir zafer kazandı. Sonrasında ülke yetkililerimizin gerçekleştirdiği yoğun görüşmeler sonucunda diplomatik anlamda da ciddi bir başarı elde edilmiş oldu. Şüphesiz bu harekâtın kazananı, bölgenin masum insanları ve Türkiye oldu. Bu vesileyle necip milletimize göstermiş olduğu sağduyu için teşekkürlerimizi arz ederken, aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz.
Gelecek sayımızda tekrar buluşmak üzere hoşça kalın.


2019-11-26