İş ortamı geliştirmek sadece Pazar ve yayılma alanlarını artırmak ve bu alanlarda uygun ortaklık modelleri ile yatırımlar gerçekleştirmek değildir. İş ortamı iyileştirilmesi bir altyapı sistematiğidir.
Ekonomik ve sosyal açıdan bir ülkenin şartları şayet üretilen iş modellerini, ortaklıkları ya da yatırım alanlarını desteklemiyorsa verimlilik düşer ve daha da önemlisi kalkınma ve rekabette sürdürülebilirlik kaybolur.
Ekonomik paradigmalar değişirken buna uyumlu olmayan sosyal yapı, mevzuat, bürokratik zihniyet, diplomatik ilişkiler, düzenleme ya da regülasyon sistemleri, risk yönetimleri dönüşüm süreçlerinin yarı yolda kalmasına neden olur.
Ayrıca; akademi-sanayi-kamu üçgeninde sağlanacak işbirliği ve etkileşimlerin takip edilmemesi ya da “proje avcılığı” denen işlemlerin (paydaş kurumların projelerde MÜSİAD’ı taraf alması, kurum’un kendi geliştirdiği projeler için paydaş bulması ya da yurt içi ya da yurt dışı teşvik ve fonlarla desteklenen projelerin araştırılarak Kurum’a yönlendirilmesi) tek elden yönetilememesi maalesef fırsatların piyasa içinde erimesine neden olmaktadır.
Değişen ekonomik konjonktür içinde üretilen bilgi ya da geliştirilen projeler ancak uygun kanallar ile paydaşlara, müşterilere, kamuya ya da rakiplere yani sürecin tüm taraflarına, uygun bir lisanla anlatıldığı zaman hak ettiği karşılığı görebilmektedir. İletişim çağında, iyi organize edilememiş bir iletişim yönetimi, kurumsal yeniliklerin ve kurumun ülkeye sağladığı faydaların iyi anlatılamamasına neden olmaktadır.
Kültür ve sanatın, sosyal etkileşimin vazgeçilmez bir bileşeni olduğu bu yüzyılda kültürel gelişimden bağımsız işletilebilecek bir sosyal dönüşüm mekanizması yoktur. Sosyal dönüşümünü iyi yönetemeyen ülkelerin ekonomik değişimlere anında refleks verebilmesi ya da global pazarların aktif bir oyuncusu olabilmesi neredeyse imkansızdır.
Ne kadar proje ve iş üretilirse üretilsin bu çalışmalara uygun bir mevzuat ve regülasyon sistemi sağlanmazsa ya da mevzuat lobisi kurum lehine çalıştırılmazsa maalesef iktisadi anlamda getirisi de kısıtlı olmaktadır.
Anlaşmazlıkların halli mekanizmasını günümüz koşullarında konvansiyonel yargılama usullerinden beklemek, hem zaman kaybına hem de kaynakların verimsizce heba edilmesine neden olmaktadır.
İşgücünde ve siyasi lobide “kadın” unsurunu atlamak maalesef günümüzde sosyal yapının yarısını oluşturan bir kitlenin atıl bir halde ya da yanlış yönlendirmeler sonucu verimsizce etkin çalışma koşullarında heba olmasına neden olmaktadır.
Kurumlar dönüşürken öncelikle zihinsel ve felsefi devrimlerini de gerçekleştirmek zorundadır. Kurumu var eden temel değerlere sadık kalarak yeni gelen nesilleri uygun ortamlarda ve uygun iş modelleri, eğitim modelleri altında yetiştirmek ve onları dönüşümün bir parçası yapmak önemli bir kaynak işletme modelidir.
İşte yukarıda sıralanan tüm bu altyapı çalışmaları ilgili üst kurulun çalışma ve hizmet alanlarının bazılarına denk düşmektedir. Sosyal Ve Ekonomik Altyapı Üst Kurulu, diğer tüm Üst Kurullarla (Meclis-Saha) etkileşimi ve iş birliği en yüksek olan organdır.
1982 yılında Bayburt’ta doğdu.
1992 yılında Bayburt Şair Zihni İlköğretim Okulu’nun ardından, Bayburt Anadolu Lisesi ve Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.
Lisans eğitimini, 2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünde, yüksek lisansını ise 2017-2019 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi - Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi bölümünde tamamladı.
2004 - 2010 yılları arasında Prizma Yapı Denetim Grubu Genel Müdür Yardımcısı, 2011 - 2013 yılları arasında ise Görkem Yapı Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcı olarak çalışan Abdulsamet Temel, 2013 yılından bu yana Tema Gıda İnşaat Yatırım Grubu Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
2009 Yılında ilk Sivil Toplum Kuruluşu deneyimi olarak Genç MÜSİAD’a üye olan Abdulsamet Temel, 2010 Yılında Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2011 yılında da Genel Başkanlık görevine seçildi. Genel Başkanlık döneminde ulusal ve uluslararası birçok projede yer aldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Genç Girişimciler Ağı’nda (ICYEN) Türkiye’yi temsilen Yönetim kuruluna ve Avrupa Başkanlığı’na seçildi.
2013-2014 yılları arasında Gençlik Kuruluşları Birliği Genel Sekreterlik, 2014-2015 yılları arasında TÜGVA Genel Başkan Yardımcılığı ve Çalışan Gençlik Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
2015-2019 yılı itibariyle TOBB GGK İstanbul İcra Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Temel, 2019 yılı Mayıs ayından bu yana MÜSİAD Akademi Kamu Sanayi İş Birliği ve Proje Takibi Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.
1983 yılında Diyarbakır’da doğdu. 1993 - 2000 yılları arasında Özel Üsküdar Bağlarbaşı Lisesi’nde ortaöğretimini tamamlayarak, 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Fatih Üniversitesi’nde MBA programını bitirdi ve 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktora Programına başladı.
2001 yılında Orsan Gıda San. Tic. Ltd. Şti bünyesinde iş yaşamına başlayan Fatih Uysan, 2008 yılına kadar şirkette sırasıyla; Lojistik Koordinasyon, Satın Alma Müdürü, Pazarlama Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
2009 - 2011 yılları arasında Uysan Gıda San. Tic. Ltd. Şti’de İşletme Müdürü olarak çalıştıktan sonra, 2011 - 2013 yılları arasında İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği(İGİAD)’nde Genel Sekreter ve 2013 - 2015 yıllarında MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev alan Uysan, 2015 yılından bu yana Türk Medya Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak çalışmaktadır.
2003 - 2007 yılları arasında Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak MÜSİAD’a adım atan Fatih Uysan, 2006 - 2008 yılları arasında MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi, 2009 - 2011 yılları arasında Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, olarak çalışmıştır. 2017 - 2019 yılları arasında MÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve MÜSİAD Yurt İçi Teşkilatlanma Komisyonu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Uysan, 2019 yılı Mayıs ayından itibaren, MÜSİAD Kültür Ekonomileri Medya ve Penetrasyon Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. İleri derecede İngilizce bilen Uysan, evli ve 2 çocuk babasıdır.
1968 yılında Sivas'ta doğdu.
1986 yılında Nişantaşı Anadolu Kız Lisesi'nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitiminin ardından, 2010 yılında Preston University'de İşletme MBA programını tamamladı.
1992 yılında, aile şirketinde başladığı iş yaşamına, 2000-2002 yılları arasında Toksöz Holding'de Şube Müdür Yardımcısı olarak devam etmiştir. Müge Öz, 2002 yılından bu yana Tekno Türk bünyesinde ve Bala Enerji Tüketim İşletme Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari faaliyetlerine devam etmektedir.
2008 yılında MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Üyesi olarak katıldığı MÜSİAD ailesinde, MÜSİAD Üye İlişkileri Komisyonu ve İş Geliştirme Masası'nda görev almıştır. MÜSİAD Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olan Öz, MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanlığı ve MÜSİAD Kadın Komitesi Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.
1972 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Fatih İskenderpaşa’da, liseyi ise Vefa Lisesi’nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Muhasebe bölümünden mezun oldu.
Ticaret hayatına, erkek giyim ürünleri üretimi ve toptan satışı ile başlayan Çalışkan, ortaklık hukuku, görev ve sorumluluk paylaşımı, girişimcilik konularında çeşitli çalışmalarda bulundu.
Teknoloji geliştirme ve yerlileştirme hedefiyle hareket eden, güvenlik sistemleri ve bilgisayar yazılım üretimi alanlarında faaliyet gösteren birçok şirkette yatırımcı ortak ve finanstan sorumlu yönetici olarak çalışmaktadır.
Ayrıca, melek yatırımcılık ve İşletmelerde kriz yönetimi için mentörlük yapmaktadır.
MÜSİAD Ekonomi Güvenliği ve Regülasyon Komitesi Başkanı olan Osman Çalışkan, evli ve iki çocuk babasıdır.
1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.
Aynı yıl, TC Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu’nda profesyonel iş yaşamına başladı ve 9 yıl süreyle burada çalıştı.
1996 - 2009 yılları arasında bankacılık sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.
2009 - 2012 yılları arasında; finans, enerji, gıda, maden sektörlerinde faaliyet gösteren bir holdingin kurucu CEO’luğunu ve yönetim kurulu üyeliğini üstlendi. Ardından, kurumsal finansman, stratejik yönetim danışmanlığı, eğitim ve insan kaynakları konularında kendi şirketlerini kurdu ve yönetti. Bu dönemde, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren şirketin yönetiminde ve icra kurullarında da yer alan Sözbir, 2017-2019 yıllarında, halka açık bir holdingin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmıştır.
Aynı zamanda YMM ve lider koçu olan Sözbir, hali hazırda kurumsal finansman, stratejik yönetim danışmanlığı, insan kaynakları ve eğitim sektörlerinin yanı sıra, kuyum sektöründe de e-ticaret üzerinden faaliyet göstermektedir.
Mesleki ve sosyal birçok kuruluşta üyeliği bulunan Sözbir, bazı STK’ların yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını da yürütmektedir.
Ünsal Sözbir, 2019’dan bu yana, MÜSİAD Risk Yönetimi ve Sigorta Sistemleri Komitesi Başkanı olarak yer almaktadır.
1975 yılında Muğla’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Halen, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans alanında doktora yapmaktadır.
ALTINTAŞ Hukuk & Danışmanlık Bürosu’nun kurucusudur. Altıntaş, yerli ve yabancı birçok kişi ve kuruluşa hukuk ve yatırım danışmanlığı hizmeti vermektedir.
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi gibi üniversitelerde öğrencilere hukuk alanında dersler vermiştir.
Altıntaş; İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi, MAZLUMDER İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Üyesi, Girişimci İş Adamları Derneği Üyesi, Hukukçular Derneği Üyesi ve Doğal İlaç Derneği Üyesi olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev üstlenmektedir.
Genç MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı olan Arb. Av. Kerim Altıntaş, MÜSİAD çatısı altında; 2008 - 2011 yılları arasında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, 2012 - 2014 ve 2017 - 2019 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. UTESAV (Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesidir.
Altıntaş, 2019 yılı Mayıs ayından bu yana MÜSİAD Ekonomik ve Sosyal Altyapı Üst Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda MÜSİAD Tahkim Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
1975 yılında Muğla’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi’nde Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Halen, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Uluslararası Finans alanında doktora yapmaktadır.
ALTINTAŞ Hukuk & Danışmanlık Bürosu’nun kurucusudur. Altıntaş, yerli ve yabancı birçok kişi ve kuruluşa hukuk ve yatırım danışmanlığı hizmeti vermektedir.
İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi gibi üniversitelerde öğrencilere hukuk alanında dersler vermiştir.
Altıntaş; İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi, MAZLUMDER İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Üyesi, Girişimci İş Adamları Derneği Üyesi, Hukukçular Derneği Üyesi ve Doğal İlaç Derneği Üyesi olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev üstlenmektedir.
Genç MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı olan Arb. Av. Kerim Altıntaş, MÜSİAD çatısı altında; 2008 - 2011 yılları arasında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, 2012 - 2014 ve 2017 - 2019 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. UTESAV (Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesidir.
Altıntaş, 2019 yılı Mayıs ayından bu yana MÜSİAD Ekonomik ve Sosyal Altyapı Üst Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda MÜSİAD Tahkim Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.