Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İşadamları Derneği”dir.
İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.
MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Yaklaşık 2.000.000 kişiye istihdam sağlayan
Üyelerin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurumlarına ileten
Toplamda 179 nokta ile hizmet veren bir sermaye platformudur.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 5 genç iş adamının gayretleriyle İstanbul'da kuruldu.
Kurulduğu günden itibaren yerelde teşkilatlanma çalışmalarına büyük önem veren MÜSİAD, Anadolu'daki ilk şubesini 1991 yılında Kayseri'de açtı.
Küresel ölçekte çalışmalarını sürdüren MÜSİAD, ilk yurt dışı şubesini 1993 yılında Almanya'nın Münih şehrinde açtı.
Tohumları 1990 yılında Mecidiyeköy'de atılan MÜSİAD, 2007 yılında Sütlüce'deki yeni Genel Merkez binasına taşındı.
MÜSİAD, E-muhtıra, 17-25 Aralık Ekonomik Darbe girişimi gibi kriz dönemlerinde her zaman demokrasiden yana tavır aldı.
MÜSİAD, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'ne karşı devleti ve milletiyle omuz omuza yürüdü.
Türkiye'nin en büyük STK'sı MÜSİAD, modern ve güçlü Türkiye'ye yakışan, yeni Genel Merkez binasına taşındı.
29 yıllık bir geçmişe sahip olan MÜSİAD, modern ve güçlü Türkiye'ye yakışan bir şekilde yönetim sistemini yeniden kurgulayarak geleceğe yön veriyor.
Mahmut Asmalı, Eylül 2021 yılında gerçekleştirilen 26. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle 7. MÜSİAD Genel Başkanı oldu.
İş insanlarının ve istihdam ettikleri elemanların kişisel donanımlarını artırmayı; onların, sanayinin ve ticaretin tüm fonksiyonları bakımından daha verimli çalışmasını sağlamayı hedefler.
Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyiş sistemlerinin geliştirilmesini ve insan-bilgi-para unsurlarının denge ve uyum içinde daha iyi sevk ve idare edilmesini sağlar.
Tüm sektörler için, iç ve dış pazarların, piyasaların araştırılmasına, geliştirilmesine; üreticiden tüketiciye, satıcıdan alıcıya uzanan yolların açılmasına öncelik verir.
Ülkemizin ekonomik ve sosyal meselelerinin yanında; bölgesel, sektörel ve uluslararası meseleler ile ilgili birçok araştırma yapar ve bunları kamuoyu ile paylaşır.
Ticaret Bakanlığı tarafından verilen 14 farklı desteğin daha kolay ve anlaşılır biçimde sunulmasını amaçlayan Kolay Destek projesini daha detaylı incelemek için tıklayın.
Yüksek Katma Değerli, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerin yerli imkân ve kabiliyetlerle üretimine destek sunulmasını amaçlayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi projesini daha detaylı incelemek için tıklayın.
Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli iş insanı, akademisyen ve düşünürlerin ülkemizin entelektüel ve ekonomik seyrine yön verdikleri yaşam öykülerini ölümsüzleştirmek amacıyla MÜSİAD Saygı Kitaplığı projesini hayata geçirdik.
Türkiye’nin Üretici Gücü MÜSİAD; daha önce 17 kere düzenlediği Türkiye Ekonomi Basını Ödül Töreni’ni 2022 yılı itibariyle, "Türkiye’nin Gücü Ödül Töreni" olarak; iş dünyasından binlerce insan, akademisyen, siyasetçi, sanatçı ve basın mensuplarının katılımı ile ulusal çapta bir organizasyona dönüştürüyor.